Hoelang kan je vlees bewaren? 

Deze vraag horen we wel vaker. Drie factoren hebben invloed op de houdbaarheid van het vlees. Enerzijds is het belangrijk waar je het vlees precies bewaart. En anderzijds is de houdbaarheid afhankelijk van het soort vlees. De derde factor gaat over het al dan niet vacuüm bewaren.

Er zijn enkele vuistregels belangrijk. Ben je bijvoorbeeld niet zeker of je het vlees binnen de twee dagen kan consumeren? Leg het dan onmiddellijk na aankoop in de vriezer. En ook: hoe kleiner het stuk vlees, hoe sneller het vervalt.

Leg je het vlees meestal in de koelkast? Bewaar het dan vacuüm. Elke vleessoort blijft dan ongeveer zo’n 9 dagen goed.
Ben je niet van plan je vlees vacuüm te bewaren? Dan kan je hieronder de gemiddelde houdbaarheid per vleessoort vinden.

Gevogelte 

Doorgaans kan je gevogelte 1 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer wordt het 6 tot 12 maanden.

Varken

Na 3 tot 4 dagen wordt varkensvlees slecht in je koelkast. In een vriezer kan je het vlees probleemloos 4 tot 6 maanden bewaren.

Rund

Laat je rundvlees nooit langer dan 5 dagen in de koelkast liggen. Anders leg je het vlees beter in de vriezer, waar het zo’n 6 tot 12 maanden goed blijft.